Vancouver en Chilliwack

25 september 2025 - Cultus Lake, Canada

Een vlucht van ± 3 uur bracht ons naar Vancouver, waar we met een soort sneltram via de haven naar het hotel door reisden, waar we nu zitten. Samen met een enorme Chinese familie. Nu maar hopen dat we vannacht goed kunnen slapen, want morgen halen we de camper op.

Met de kaart van British Columbia op tafel zochten we naar een camping met alle voorzieningen (water, elektrische aansluiting, dumpmogelijkheden) waar we de 2 eerste nachten in de camper konden verblijven. Dat bleek minder eenvoudig dan we verwachtten: sommige campings waren al gesloten, anderen eisten minimaal een verblijf van 3 nachten of zaten al vol. Ik wilde niet te ver hoeven rijden de eerste dag, om te wennen aan de camper en om de drukte op de weg (spits) te mijden. De eigenares van het pension adviseerde ons Chilliwack e.o. aan een meer in een Provincial Park, en daar zijn we uiteindelijk geslaagd in een reservering.

1. Dineke Hofstra:
    28 september 2025
    Wel goed geslapen 🛏️ die nacht? 🥱
    Goede 👍 reis maar weer! 🥾🧦🎒
    Groetjes, 👋 Dineke
  2. Jan Hein Boersma:
    28 september 2025
    Is in Canada het camperen strikt gereguleerd?
  3. Joke Hofstra:
    29 september 2025
    Als je bedoelt of je in Canada uitsluitend op campings mag staan met de camper, dan is het antwoord nee. Er zijn wel regels voor waar je in de vrije natuur wel of niet mag staan: niet langs de weg, en in specifieke gebieden. Per provincie verschillen echter de regels.
    Maar in de herfst zijn wij toch het liefst op een camping, omdat het weer wisselend is (vandaag regent het pijpenstelen) en het dan prettig is om alle voorzieningen te hebben, zoals elektriciteit voor verwarming. Een kampvuurtje is leuk en doen we graag, maar niet in de stromende regen.