E.C. Manning Provincial Park
21 oktober 2025 - Manning Park, Canada
We staan op de Skyview Campground op 1240 m hoogte in ManningPark. Vandaag echt heerlijk in het zonnetje, terwijl een dik pak sneeuw was voorspeld door de campingbaas van Kelowna. Sneeuw ligt er wel, hoog op de berg, waar de grizzleys wonen (en hopelijk blijven!). Merel en Wim zijn een uur geleden vertrokken voor een grote hike, een wandeling waar ± 3 uur voor staat. Ik vind vandaag de camping wel hoog genoeg.
We zijn hier eergisteren aangekomen na een “long and winding road” door de bergen, en hoe hoger we kwamen, hoe kouder het werd. Het laatste uur lag er soms een dun laagje ijs op de weg, dus het was voorzichtig rijden. We hadden gelukkig alle tijd, zelfs met de omweg die we maakten voor de aankoop van een nieuwe dop/kraan van de gasfles, die er de dag ervoor per ongeluk met veel kracht vanaf gedraaid was (een te ingewikkeld verhaal voor hier).
Maandag (20/10) was een zwaar bewolkte en regenachtige dag voorspeld, dus Merel en ik hadden gepland om naar de sauna te gaan die op ± 5 km afstand bij Resort Manning bleek te zijn. Door het bos erheen gewandeld, heerlijk om in sauna en stoombad doorgewarmd te worden, met af en toe een baantje zwemmen tussendoor. Voor een habbekrats ($ 10,- pp) konden we zo lang blijven als we wilden; op het drukste moment waren er nog 4 andere gasten 😃. Toen we voldoende doorstoofd waren en onze kleren weer opzochten berichtte Wim dat hij buiten stond met 2 flessen wijn en een brood. Dus togen we naar het restaurantje van het Resort voor de verzorging van de innerlijke mens.
Daarna weer door het bos terug naar de camping, waar bleek dat Wim ook het avondeten al klaargemaakt had (wàt een kok!) dus na een glaasje wijn konden we aan tafel.
Vandaag gingen Merel & Wim een trail van 3 uur lopen; ik bleef “thuis” om mijn blog bij te werken onder aanmoediging van Bruce Springsteen. D.w.z. dat was het plan. Eerst de afwas en wat schoonmaak en dan heerlijk in het zonnetje een verhaal tikken.
Vervolgens werd ik prettig gestoord door Ward met berichten van het thuisfront: zijn verjaardags-pakket was aangekomen, ondanks de staking bij de Canadese posterijen bíjna op tijd! Na betaling van invoer-kosten wacht hij op bericht waar en wanneer hij het op kan halen. Tijdens het heen-en-weer berichten op Whats’App kwam er ook bericht van Dan binnen, die ik een foto van Merel & Wim op punt van vertrek voor de trail had gestuurd. Uiteindelijk kwam er weinig meer van het blog maar in het zonnetje was het ook heel heerlijk. Voor ik het door had waren Wim en Merel weer terug na een mooie wandeling. Voor de komende nacht is nachtvorst -2 ℃ voorspeld; morgenochtend nog zon, daarna regen. We besloten niet te wachten tot het weer op deze hoogte zou leiden tot geglibber op de weg en morgenochtend te vertrekken naar lagergelegen gebied, onderweg naar Kelowna waar Merel vrijdag weer in het vliegtuig naar Winnipeg stapt.

Hier is ‘t al volop herfst 🍂 met veel wind (💨
storm Benjamin) en regen ☔️ regen 🌧️ en regen ⛈️
De verkiezingen staan voor de deur (wo 29-10) en twijfel nog 🤔 Morgen gezellig met ‘n oud-collega de stad in! Veel reis plezier 😊 weer! 😘 Dineke