Naar de markt

17 september 2025 - Montreal, Canada

Onze laatste dag in Montreal hebben we aan de markten gewijd. Eerst op pad naar Marché Atwater, aanrader van de Lonely Planet. Leuk om rond te lopen en de enorme verscheidenheid aan producten te zien. Nog nooit zo’n 500 verschillende kerries op een rijtje zien staan.
Na het eten van een perzik op een bankje in de zon besloten we naar de 2e in de LP vermelde markt te gaan: Jean Talon in de Italiaanse wijk. Dus eerst een reisje met de metro naar het noorden en een stukje lopen. En deze markt, die volgens de LP “volkser” was, was bijna oneindig rijk aan verse groenten in alle soorten en maten, uien zo groot als flinke ballen en aubergines in allerlei vormen en kleuren, peperplanten van mild tot scherp, etc.etc. Jammer dat we zelf geen kookgelegenheid hadden, anders waren we zeker voor de bijl gegaan.

Daarna terug getreind naar ons onderkomen, spullen alvast een beetje geruimd, en ’s avonds nog één keer gaan eten bij onze favoriete Vietnamees in de Chinese wijk. Weer heerlijk. Toen ingepakt, alle apparatuur opgeladen en de laatste wijn en bier opgedronken, dus zo naar bed. Morgen vroeg de bus, overstappen op de metro en daarna met bus 747 naar het vliegveld. Óp naar Winnipeg!

1. Dineke Hofstra:
    27 september 2025
    Hallo lieve mensen 😘 Wat leuk al die markten, met die verschillende kerrie’s en groenten 🍆🧅🌶️ Goed reis weer, naar Winnipeg! En de hartelijke groeten 🤗 aan Merel en Daniel! 👋 Dineke