Toronto - 20 augustus 2025

21 augustus 2025 - Toronto, Canada

Opnieuw begonnen, zonder de sleep verhalen uit 2019 want dat wordt wat verwarrend.
Dus excuus dat jullie dit eerste verhaal nu 2 x krijgen, dat zal verder niet meer gebeuren. Er zijn wel wat nieuwe foto's toegevoegd.

Het is 20 augustus, 18.10 uur lokale tijd en wij zitten op onze ruime kamer in een pension in Toronto, waar wij vanmiddag zijn aangekomen.
Bij aankomst op het vliegveld werden wij opgewacht door Dan en Cynthia, die wij bij ons vorige bezoek aan Canada in 2019 hebben ontmoet op Newfoundland en met wie we bevriend zijn geraakt.
Zij brachten ons naar Ada's Guesthouse, een pension in een oude villa in het centrum van Toronto waar we onderdak hebben gehuurd voor een week. Dan en Cynthia lieten ons achter met tassen vol koele drankjes, appelgebak en kwarkbollen, stukken kaas en diverse soorten fruit, wát een hartverwarmend welkom!  Zometeen maken we nog een klein wandelingetje door de buurt, waarna we vroeg in bed duiken.
Morgen samen met Cynthia en Dan Toronto in!

De korte avondwandeling leverde nog een bijzonder beeld op: oud- en nieuwbouw lukraak door elkaar heen. En nieuwbouw is meteen heel hoog, rustig 23 verdiepingen.
En we zagen diverse kunstobjecten in de vorm van wilde dieren of bomen. Ook leuk!

1. Betty:
    22 augustus 2025
    Hahaha, apart die hoogbouw achter de oudbouw. Kunstbomen en dieren …….. lijkt wel alsof er een nieuwe wereld wordt gebouwd op de oude met gedenkbeelden van wat er straks niet meer is. Enfin klinkt wel negatief, bedoel ik niet zo, komt wel doordat ik het moeilijk kan plaatsen. Apart en solo mooi maar niet mooi samen.
    Jullie verblijf ( de villa) ziet er wel leuk uit.
    Benieuwd naar jullie verdere bevindingen.
    Liefs Betty
    Ps SAIL was heel druk maar gemoedelijke goede sfeer en mooi weer!
  2. Joke Hofstra:
    4 september 2025
    Inmiddels alweer 2 steden verder denken we toch met veel plezier terug aan Toronto. Juist die afwisseling van hoog- en laagbouw en hele wijken waar in oude fabrieken allerlei culturele activiteiten plaatsvinden maken Toronto toch een prettige stad.
    Datzelfde geldt voor Quebec, waar wij op de 17e verdieping van een 27 verdiepingen tellend hotel verblijven. Het uitzicht is fantastisch!
    Zometeen gaan we eten op de 27e verdieping waar het restaurant zit, dat rond is en permanent langzaam ronddraait. Tijdens het eten kunnen we dan de zonsondergang vanuit alle kanten bekijken 😃. Behalve hotels als dit heeft Quebec een redelijk grote oude binnenstad, helaas wel volledig op toeristen ingericht inmiddels: smalle steile straatjes met op sommige plekken een trap. Je waant je soms ook echt in Frankrijk.
    Volgende week naar Montreal, waar we weer in een oude villa huizen. Liefs, groet ook Jelte en Lisa van ons, Wim & Joke
  3. Loes:
    23 augustus 2025
    Heerlijk, weer die "typisch Joke" (informatief, met lichte ironie) reisverslagen met prachtige foto's. Kijk er naar uit om jullie op de hielen te volgen.
    Deze rondgang in Toronto roept dierbare herinneringen op, omdat ik er meermalen op bezoek was bij vriendin Martha, en ook toen Anjan er woonde (PhD research).
    Geniet van de diversiteit aan historische, interculturele en natuurlijke rijkdom, en ook weer van elkaar als liefhebbende reismaatjes ;-)
  4. Dineke Hofstra:
    24 augustus 2025
    Zie ook ‘n mooi kunstwerk!
    Groetjes, Dineke